تمرکز

ساخت وبلاگ

امروزه ابزارهای نوین ارتباطی و شبکه های اجتماعی در کنار مزایای بسیاری که دارند موجب کاهش تمرکز ما بر امور مهم شده‌اند. همچنین ما نیاز داریم جهت پیشرفت در زندگی شخصی و حرفه‌ای همواره مطالب جدید و بعضاً پیچیده‌ای را فرا بگیریم. این حجم و سرعت یادگیری بدون تمرکز شدنی نیست. از طرف دیگر با گسترش تکنولوژی و ابزارهای ارتباطی دیگر عملکر "کمی خوب" کافی نیست و احتمال جانشینی افراد چه با ابزار و چه با نفرات با کارایی بالاتر- هر روز بیشتر می‌شود و در صورتی که نتوانیم کاری بالاتر از گذشته ارائه دهیم احتمال جانشینی شدن ما با دیگران هر روز زیادتر می‌شود. بنابراین ما احتیاج داریم هر رورز چیزهای جدید یادبگیریم عملکرد خود را ارتقاع دهیم مجدداً چیز جدید یادبگیریم و این یک چرخه پایان ناپذیر است. برای موفق شدن در این مهم به تمرکز احتیاج داریم اما چطور؟

هر کدوم از ما دو نوع ذهن داریم ذهن اول یا پایین به بالا، که مسول اقدامات ناخوداگاه ماست. این ذهن سریع است و همچنین توجه به جزئیات و احساسات دارد و از جزء (محرک‌ها) به کل میرسد تمرکز آن بیشتر بر محرک های محیطی است. ذهن پایین به بالا امور روزمره ما را کنترل و سر و سامان می‌دهد. از نظر فرگشتی (تکاملی) وقتی در اطراف خود با چیزی خطرناک یا جالب مواجه می‌شویم، تمرکز خود را از دست می‌دهیم و به آن عامل که نیاز به رسیدگی فوری دارد (مثلاً حفظ امنیت) توجه می‌کنیم.

ذهن دوم ذهن بالا به پایین است که مسئول برنامه ریزی و پیشرفت است. این ذهن کندتر است و باید به صورت ارادی کنترل شود. این بخش ذهن ما مانند ماهیچه‌های ما هست و باید با ورزش‌های ذهنی قدرتمند‌ترش بکنیم وگرنه تحلیل میرود. به عبارت دیگر تمرکز در کار، مهارتی است که با تمرین می‌توان به آن دست یافت.

روش های و تمرین های تمرکز و افزایش قدرت ذهنی

فعالیت هایی مانند جدول وسودوکو که مغز ما را به چالش می کشند

شطرنج، روبیک، بیلیارد و سایر ورزش های فکری

ایجاد محیط مناسب که کمتر تمرکز ما را بهم بزند

ایجاد روتین‌های روزانه سودمند

نوشتن جملات بدون نقطه گذاری حروف یا با یک نقطه اضافی که موجب تمرکز بر متن می‌شود

شمردن برعکس اعداد (مثلا از پانصد شروع کنید و 5 تا 5تا، 3تا 3تا، 7تا 7تا و... بر عکس بشمرید)

انجام همزمان یک کار فیزیکی و فکری. مانند فکر کردن در هنگام پیاده روی (فعال کردن دو ناحیه مغز)

یادگیری زبان جدید

و از همه مهمتر ایجاد بازه های 45 تا 60 دقیقه ای به منظور تمرکز بر یک کار و دوری از تلفن همراه

+ نوشته شده توسط در دوشنبه بیست و هفتم دی ۱۴۰۰ و ساعت 14:0 |

صفحه شخصی پیام مسعودی فر...
ما را در سایت صفحه شخصی پیام مسعودی فر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : masudifara بازدید : 213 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 1:44